Hva er et kontorfellesskap?

Et kontorfellesskap, eller et co-working space som det kalles på engelsk, er et type kontor hvor mennesker fra forskjellige bedrifter sitter sammen under ett og samme tak og jobber med forskjellige prosjekter. Man kan på mange måter si at introduksjonen av kontorfellesskap har endret måten mange mennesker jobber på. Fjernarbeid og fleksibelt arbeid blir mer og mer vanlig i takt med teknologiutviklingen og moderniseringen av hvordan vi arbeider, noe som har banet vei for kontorfellesskap. Du får raskt en annen følelse kriblende gjennom kroppen når du setter foten i et kontorfellesskap sammenliknet med når du er i et ordinært kontor. Den energiske atmosfæren, deilige kaffeduften og det åpne og lyse lokalet forsikrer deg om at du ikke har funnet veien til hvilket som helst tradisjonelt kontor.

 

I et kontorfellesskap leier du kun det du virkelig trenger, noe som holder kostnadene nede sammenlignet med de fleste andre alternativer. Å leie en pult i et kontorfellesskap er også mye mer fleksibelt enn å leie et kontor ettersom du ikke behøver å binde deg for en lang periode. Å være en del av et kontorfellesskap handler derimot ikke bare om å dele infrastruktur og kostnader, men om å være en del av et større økosystem. I et kontorfellesskap jobber man annerledes og lærer av hverandre ved å oppmuntre til samarbeid og fleksibilitet. Det finnes flere forskjellige kontorfellesskap i Oslo og resten av landet med ulike fordeler inkludert i prisen. Dette gjør det fleksibelt for deg som leietaker å leie en pult i et kontorlandskap.

 

Forskning publisert i The Harvard Business Review avslører at produktiviteten øker når man arbeider fra kontorfellesskap sammenliknet med ordinære kontor. Det betyr at kontorfellesskap ikke bare har fordeler relatert til kostnader, infrastruktur og nettverksbygging. De som arbeider fra kontorfellesskap føler seg nemlig mer i kontroll over jobbene sine og føler en grad av fellesskap sammenliknet med de som arbeider fra ordinære kontorer. Visste du at berømte selskap som Instagram og Uber faktisk startet eventyrene sine fra kontorfellesskap?

 

Hvorfor benytter enkelte seg av kontorfellesskap?
Det finnes utrolig mange fordeler knyttet til det å leie en pult i et kontorfellesskap. Kontorfellesskap blir flittig brukt av blant annet gründere og startups ettersom det blant annet gir lave kostnader grunnet delt infrastruktur. I tillegg består et kontorfellesskap av andre mennesker i samme situasjon som en selv, noe som kan bety et høyt nivå av utveksling av ekspertise innad i kontorfellesskapet. Kontorfellesskap kan også passe godt for små bedrifter og frilansere ettersom det gir muligheter for nettverksbygging og lave kostnader sammenlignet med andre kontortypene. I kontorfellesskap har du også muligheten til å møte mennesker du ellers ikke ville møtt. Å være en del av et kontorfellsskap kan også på mange måter redusere følelsen av ensomhet og isolasjon man får av å arbeide alene hjemmefra uten samhandling med andre. Kontorfellesskap har ofte store områder med fellesareal alle leietakere kan benytte seg av for heftige diskusjoner og idéutvekslinger.

 

Hvorfor frilansere bør bruke kontorfellesskap
Mange frilansere arbeider hjemmefra eller fra kafeér uten spesielt mye kontakt med omverdenen i løpet av en vanlig arbeidsdag. Over en lenger periode kan mange derfor føle på en viss grad av isolasjon. For frilansere kan det derfor være en fordel å benytte seg av kontorfellesskap fordi man er sammen med likesinnede selv om man arbeider med forskjellige prosjekter. Kontorfellesskap består gjerne av mange ambisiøse mennesker som trives med å ha folk rundt seg i løpet av en arbeidsdag. Å være en del av et kontorfellesskap er derfor en fin måte å blir kjent med andre og å møte potensielle klienter og forretningspartnere.

 

Hvorfor små bedrifter bør bruke kontorfellesskap
For små bedrifter kan det være fordelaktig å leie et område i et kontorfellesskap ettersom man ikke er bundet til å leie i en lang periode og alt du trenger for å gjennomføre ditt arbeid er inkludert i prisen. Mange kontorfellesskap gir deg nemlig tilgang til blant annet møterom, kjøkken og kaffemaskiner. Som sjef i et lite selskap slipper du daglige bekymringer som blant annet å fylle opp med toalettpapir eller stå ansvarlig for installering av internettforbindelse dersom du leier pulter i et kontorfellesskap.

 

Hvorfor bør jeg leie en pult i et kontorfellesskap i Oslo?
Det er ingen tvil om at Oslo er den mest attraktive byen i Norge for nyutdannede og etablerte arbeidstakere, og vi forstår godt hvorfor. Byen har et bredt tilbud når det kommer til alt fra kafeér, restauranter, barer og muligheter for sosiale opplevelser etter arbeidstid. Oslo er også lett tilgjengelig for folk som bor i nærliggende byer, og mange pendlere jobber derfor også i byen. I Oslo har mange kontorfellesskap svært sentrale beliggenheter som innebærer at man har enkel tilgang til kollektivtransport, kafeér, shoppingmuligheter og treningssentre.

 

Hvilke kontorfellesskap finnes i Oslo?

Oslo har flere kontorfellesskap du kan velge mellom. Populære Oslo Spaces har kontorer på flere lokasjoner i Oslo, som blant annet på Kvadraturen i Tollbugata i sentrum. Spaces Kvadraturen har en sentral beliggenhet i kort gangavstand fra Oslo sentralstasjon og er nærliggende alle attraksjoner og sosiale møtepunkter byen har å by på. Spaces Kvadraturen har blant annet 16 møterom du som leietaker kan benytte deg av, pauserom og kaffebar med smørbrød. Hos Spaces Kvadraturen kan du bestille et co-working medlemsskap, et eget skrivebord eller en egen kontorplass helt avhengig av dine behov.

 

Regus har kontorfellesskap i Oslo, i blant annet Calmeyers gate og Postgirobygget. Mer sentralt enn det kommer du ikke i vår fine hovedstad. Du betaler kun for det du trenger og kan velge mellom diverse pakkeløsninger. Det billigste alternativet er å betale for et skrivebord når du trenger det, etter førstemann til mølla-prinsippet. Du kan også betale for reservert co-working som innebærer at du får ditt helt egen skrivebord med en telefonlinje og telefon inkludert. Uavhengig av planen du velger får du en bemannet resepsjon, møbler og høyhastighets internettilkobling med i prisen. Et felles kjøkken og møterom er også tilgjengelig.

 

Evolve tilbyr også kontorfellesskap over hele Oslo, blant annet på Hasle og i Postgirobygget. Du kan velge mellom et medlemskap på tilgang til kontorfellesskapet 40 timer om måneden eller et fullt medlemskap. I kontorfellesskapet får du selvfølgelig gratis internett, tilgang til moderne møterom, gode betingelser, invitasjon til eventer arrangert av Evolve, og tilgang til intranettet slik at du kan kommunisere med andre medlemmer.

 

Hvis du synes det er vanskelig å velge det riktige kontorfellesskapet som passer dine behov og preferanser er vi i leiekontor.no her for å hjelpe deg!