Leie kontor i Oslo

Er du på utkikk etter å leie kontor i Oslo? I Oslo eksisterer det utallige muligheter for kontorplasser til enhver smak. Uansett om du er på utkikk etter tradisjonelle kontor, kontorhotell, møterom eller kontorfellesskap tilbyr Oslo et hav av spennende alternativer. Oslo er en pulserende by med attraktive og gode kontorer over hele byen og mange bedrifter ønsker å leie kontorer i Oslo for å være attraktive arbeidsgivere for nyutdannede og etablerte arbeidstakere. Selv om Oslo er en folkerik by er den ikke spesielt stor areal, noe som innebærer at mange virksomheter er konsentrert rundt visse området i byen, og mulighetene for å leie kontor i noen områder er begrenset. Populære beliggenheter for kontorer i hovedstaden inkluderer indre sentrum, sentrum øst, sentrum vest, Lysaker, Skøyen og Nydalen/Storo-området. I disse områdene finner vi store klynger av virksomheter og mange muligheter for sosiale sammenkomster etter arbeidstid.

Kontakt oss her

Lurer du på hvordan du går fram når du skal leie kontor i Oslo? Leiemarkedet kan virke svært uoversiktelig, og leiekontor.no hjelper deg derfor med å finne den riktige kontorløsningen for deg til riktig pris. Du sparer både tid og penger på å bruke leiekontor.no når du skal finne det beste kontoret for deg. Uansett om du har et høyt eller lavt budsjett, trenger mange eller få fasiliteter, og er på utkikk etter korttidsleie eller langtidsleie, hjelper vi deg med å finne det perfekte kontoret for deg.

 Vi anbefaler deg å gjøre deg kjent med mulighetene du har for kontor leie i Oslo. Det er mange kontor til leie i Oslo og leiekontor.no anbefaler blant annet følgende kontorplasser i hovedstaden:

-        Kontorlokale på Hambros plass i Oslo ligger sentralt i byen med kort vei til kollektivtilbud, kafeér og restauranter.

-        Kontorlokaler i Posthuset rett ved Oslo S. Bygget er kanskje en av Oslos mest gjenkjennelige.

-        Spaces Oslo tilbyr flere kontorfellesskap rundt om i Oslo.

Ordinære kontor

De fleste har kjennskap til ordinære kontor, og Oslo er en by proppfull av slike tradisjonelle kontorer. Slike ordinære kontorer kan bestå av åpent kontorlandskap eller helt lukkede kontorer med fellesarealer etter eget ønske. Det finnes diverse fordeler og ulemper man bør veie opp mot hverandre når man skal vurdere om man vil leie et ordinært kontor for seg selv og sine ansatte. På den ene side er man ansvarlig for å møblere kontoret med nok av utstyr til de ansatte, installere internettforbindelse og passe på at området blir vedlikeholdt på en god måte. På den annen side kan man tilpasse kontoret etter egne og ansattes behov noe som i mange tilfeller kan være fordelaktig. På den måten føler mange også en viss grad av ekstra trygghet ved å leie et ordinært kontor.

 
Hva er noen fordeler med tradisjonelle kontorer?

Tradisjonelle kontorer åpner opp for enklere samarbeid mellom de ansatte etter som alle er plassert på ett og samme sted. Her kan ansatte diskutere ideér med hverandre i et arbeidsmiljø de kjenner godt.

 
Å leie eller eie tradisjonelle kontorer er både dyrere og mindre fleksibelt enn andre alternativer. For det første bør bedriften ha nok kapital til å kunne betale leie, samt å kjøpe kontormøbler og utstyr. En fysisk lokasjon som ordinære kontorer innebærer også at man kan gå glipp av mange talenter. Noen som er godt egnet til en jobb er ikke nødvendigvis villig til å flytte til andre siden av landet for en jobb.

 

Virtuelt kontor


Et virtuelt kontor kan for mange være et noe ukjent begrep. Konseptet innebærer et team av mennesker som jobber virtuelt uten å være bundet til en spesifikk lokasjon. Man kan med andre ord definiere et virtuelt kontor som et kontor uten en kontorbygning. Med et virtuelt kontor kan man jobbe hjemmefra eller fra hvilket som helst annet sted hvor man har internettforbindelse, noe som innebærer en høy grad av fleksibilitet. Mennesker som arbeider i et virtuelt kontor kommuniserer og samarbeider med hverandre, bare ikke fra en og samme bygning. Mange mener at produktiviteten øker ved bruk av virtuelle kontor selv om dette kan være vanskeligere å administrere og bekrefte. Begrepet virtuelt kontor, hjemmekontor og fjernarbeid blir ofte brukt om hverandre, selv om de ikke nødvendigvis betyr nøyaktig det samme. Med virtuelle kontor kan teammedlemmer være i arbeid fra forskjellige byer, stater og tidssoner. Dette innebærer at ikke alle nødvendigvis arbeider på akkurat samme tidspunkt, men ofte logger inn og ut som de vil. Dette varierer derimot fra bedrift til bedrift og hvilken grad av fleksibilitet de ansatte har.

 

Hva er eksempler på fordeler ved virtuelt kontor?

Fordelene inkluderer mer fleksibilitet for bedriften og de ansatte ettersom de ikke er bundet til en spesifikk lokasjon. Virtuelle kontorer fører som regel til lavere driftskostnader for bedriften ettersom blant annet utgifter til utstyr og fasiliteter uteblir fra regnskapet. De ansatte kan også arbeide fra hvor som helst og det er på den måten ingen geografiske begrensninger ved virtuelle kontorer.

 

Hva er eksempler på ulemper ved virtuelt kontor?

Ulemper inkluderer blant annet at de ansatte i en gitt bedrift mangler et profesjonelt lokale å benytte seg av når det kommer til klientmøter. Virtuelle kontor kan også i mange tilfeller føre til at de ansatte oppfatter grensene mellom arbeid og privatliv som noe diffuse.

 

Kontorhotell


Å leie en del av et kontorhotell innebærer at du leier et kontor i en bygning av flere kontorer. Utleieren tar seg dermed av det praktiske og det kan derfor minne litt om det å være leietaker i boligmarkedet. Ved bruk av kontorhotell slipper du som leietaker stort sett å stå for blant annet oppussing, anskaffelse av kontormøbler og rengjøring. Leietakere i et kontorhotell kan slappe av og lene deg tilbake mens det praktiske tas hånd om. Du leier dermed ofte et møblert kontor med ferdig installert internett, diverse møterom og adgang til printere. Å benytte seg av et kontorhotell behøver ikke være en langvarig forpliktelse. Du kan velge å leie i et par timer, par uker eller i noen måneder. Det finnes forskjellig typer kontorhotell, både bemannet og ubemannet. Prisen av å leie et kontorhotell vil derfor naturlig nok også variere avhengig av dine preferanser.

 

Hva er eksempler på fordeler med å leie kontor i et kontorhotell?

Fordeler med å leie i et kontorhotell er at alt det praktiske tas hånd om av utleier og du ikke behøver å gå til innkjøp av kontormøbler og stå ansvarlig for avtaler med strøm- og internettleverandører. En annen fordel er at du ikke nødvendigvis behøver å binde deg til å leie i en lang periode, noe som vanligvis er tilfellet når man leier et ordinært kontor. Du kan ofte benytte deg av en pakkeløsning som innebærer at du får alt av internett, møterom og rengjøring inkludert i prisen.

 

Hva er eksempler på ulemper med å leie kontor i et kontorhotell?

Ved å leie i et kontorhotell står du ikke selv for innredningen av kontoret, noe som innebærer at alt potensielt ikke er slik man skulle ønske. En annen ulempe er at det er dyrere å leie i et kontorhotell enn det for eksempel er å leie i et kontorfellesskap. Kostnadene, fordelene og ulempene bør derfor vurderes før det besluttes om dette er det beste alternativet for deg.

 

Oslo har diverse kontorhotell, som blant annet i Vika i Haakon VII’s gate som tilbyr blant annet en bemannet resepsjon og en svært sentral beliggenhet. Er du på utkikk etter å leie kontor i et kontorhotell i Oslo? Leiekontor.no hjelper deg med å finne det mest ideelle kontorhotellet for deg og dine behov.

 

Co-working


Vi skjønner at et ordinært kontor absolutt ikke er for alle. Co-working, eller kontorfellesskap, er en ordning hvor flere personer fra forskjellige selskaper deler ett og samme kontorlandskap. Dette er fordelaktig både i den forstand at det er lettvint og kostnadsbesparende for mange personer og små bedrifter. Co-working spaces er ypperlig for selvstendig næringsdrivende, frilansere og folk som ellers ville benyttet seg av hjemmekontor. Kontorfellesskap tilbyr både fleksible og faste løsninger, alt etter ditt personlige behov. Slike kontorfellesskap hjelper folk å føle seg som en del av et fellesskap og dermed unngå å føle seg isolert ved å jobbe hjemmefra uten mennesker rundt seg. Med lyse, åpne lokaler og tilgang til felles fasiliteter som printere og møterom er co-working spaces et godt alternativ for mange.

 

Flere fordeler assosieres med det å leie en pult i et kontorfellesskap:

For det første er det kanskje det rimeligste alternativet bortsett fra hjemmekontoret. Å være en del av et kontorfellesskap er iallefall betydelig billigere enn det å skulle leie et helt kontor, stå for oppussing og kjøpe kontormøbler. Installering av wifi og betaling av dyre strømregninger er også noe du slipper ved å leie en pult i et kontorfellesskap.

 

For det andre er det mye mer sosialt enn å skulle sitte hjemme eller på en kafé. I et kontorfellesskap er det flere personer i samme situasjon som deg, uansett om du skulle være en frilanser eller selvstendig næringsdrivende, og de aller fleste er opptatt av å bygge et nettverk.

 

Kontorfelleskap tillater også en høy grad av fleksibilitet. Du er selv ansvarlig for oppbyggingen av din egen arbeidsdag og kan komme og gå som du vil. Ved å leie en pult i et kontorfellesskap slipper du dermed å være klistret fast til kontorplassen hjemme, og kan nyte selskapet til andre mennesker mens du likevel er sjef over din egen arbeidsdag.

 

I Oslo er co-working spaces på kraftig fremmarsj og i hovedstaden finner du blant annet populære Oslo Spaces. Leiekontor.no hjelper deg med å finne det perfekte kontorfellesskapet for deg og dine behov, og best av alt - det er helt gratis!

 

Møterom


Kanskje skal du ha et viktig møte og er på utkikk etter et lokale du kan bruke? Oslo har et hav av muligheter for å leie møterom for diverse formål. Møterom kan brukes til alt fra videokonferanser til styremøte og de varierer når det kommer til størrelse, beliggenhet og medhørende fasiliteter. Når du leier møterom blir alt tilrettelagt for deg slik at konferansen blir en bedre opplevelse.

 

Hvorfor kan det lønne seg å leie et møterom?

Det er diverse fordeler knyttet til det å leie møterom. Kanskje leier du for øyeblikket et kontor uten tilgang til et møterom? Kanskje skal du få besøk av en viktig kunde og ønsker å imponere vedkommende? Møterom passer godt til diverse anledninger og kan ofte være fordelaktig fremfor det å samle mennesker på en trang kontorplass. I tillegg følger catering ofte med når du leier møterom. Dette innebærer at man kan velge å få frokost, lunsj eller middag servert når man leier møterom utvalgte steder.

 

I Oslo er det et bredt utvalg møterom til alle anledninger. Møterom kan leies hos alt fra hoteller som The Thief, Holmenkollen Park Hotel og Hotel Bristol til Grefsenkollen og SALT. Vi i leiekontor.no hjelper deg med å finne det beste møterommet for ditt behov.

 

 

 

Spørsmål og svar

Hva er fordelene med å leie kontor i nettopp Oslo?
Det er mange fordeler med å leie kontor i Norges hovedstad Oslo. Byen er populær for de som nettopp har begitt seg ut i arbeidsmarkedet og er også den byen i Norge med høyest befolkningstall noe som innebærer et større utvalg talenter å velge mellom. Byen er med andre ord svært attraktiv for arbeidstakere, og å leie kontor her kan derfor hjelpe deg på veien med å sikre landets aller største talenter. Ikke nok med det - Oslo er selve knutepunktet for pendlere og har landets beste kollektivtilbud. Dette innebærer at byen også er attraktiv for de som bor i Viken-området og enda lenger unna. Oslo har også utallige kafeér, restauranter, museer og shoppingmuligheter, noe som gjør det langt fra kjedelig å leie kontor i byen.

 

Hvilken kontortype passer meg best?
Er du på utkikk etter å leie kontor i Oslo og lurer på hvilken kontortype du bør velge? Vi skjønner at avgjørelsen kan være vanskelig å ta. Hvilken kontortype du bør velge avhenger først og fremst av dine personlige og økonomiske preferanser. Prisene, fasilitetene og vilkårene som medfølger varierer avhengig av hvilken kontortype du velger. Vi anbefaler deg å veie fordelene og ulempene ved hvert alternativ mot hverandre slik at du finner den beste løsningen for deg og dine behov. Noen alternativer er dyrere enn andre, mens andre alternativer er mye mer fleksible.

 

Bør jeg velge kontorfellesskap eller kontorhotell?
Hvorvidt du bør velge kontorfellesskap eller kontorhotell avhenger i høyest grad av ditt budsjett. På den ene side er det å leie en pult i et kontorfellesskap naturlig nok betydelig billigere enn å leie i et kontorhotell. På den annen side er fordelen ved kontorhotell at bedriften ikke behøver å binde seg for en lang periode, men kan velge å leie i noen timer, uker eller måneder etter eget behov. Gjør deg kjent med fordelene og ulempene ved begge alternativene før du tar en beslutning.Lurer du på hvordan du går fram når du skal leie kontor i Oslo? Leiemarkedet kan virke svært uoversiktelig, og leiekontor.no hjelper deg derfor med å finne den riktige kontorløsningen for deg til riktig pris. Du sparer både tid og penger på å bruke leiekontor.no når du skal finne det beste kontoret for deg. Uansett om du har et høyt eller lavt budsjett, trenger mange eller få fasiliteter, og er på utkikk etter korttidsleie eller langtidsleie, hjelper vi deg med å finne det perfekte kontoret for deg.