Kontorhotell vs. kontor

Kontorhotell

 

Man kan godt si at idéen om kontorhotell oppstod i en tid med endring. Mange bedrifter gikk konkurs og som resultat av det ble mange kontorlokaler stående tomme. Av og til kom det ikke nye aktører, men så ble kostnadene mer enn hva det smakte. 

 

Derfor så noen utbyggere muligheten med å leie ut kontorhotell. Det vil si at en liten eller mellomstor bedrift kan leie kontorer i et slags kontorhotell. Leieren har ingen andre forpliktelser enn summen de to ble enige om. Resten ordner utleier. Man kan nok ikke forvente å få frokost på kontordøra i et kontorhotell, men man skal ikke kimse av alle fordelene man tar med seg ved å leie kontorhotellet i stedet for å eie det. 

 

Poenget med kontorhotell er at man leier for en kortere periode. Det kan være noen timer til flere måneder. 

 

Fordeler

 

Se for deg at du leier et kontorhotell. Du har ansvar for en liten gjeng med ansatte og dere har mye å gjøre. Oppdragene strømmer på og dere trenger hver eneste medarbeider i arbeid. 

 

Det er ikke lenger du som trenger å ordne avtaler med alt fra vask til teknisk etat, alt dette vil bli ordnet opp. Kontorhotellet er møblert og ferdig innredet. Trenger dere eget møterom, kan man sørge for at det er ledig til avtalt tid. 

 

Slipp å tenke på at kaffetrakteren må fylles på, eller at de kommunale avgiftene ikke er betalt. Ikke tenk på parkering eller forsikring, alt dette vil utleieren ordne for deg. Vil du leie et betjent kontorhotell, kan man også det. Da vil man kunne få lunsj og ekstra fasiliteter med i leieprisen

 

Det betyr at du og dine ansatte kan få kortere arbeidsdager fordi de er mer effektive. Dere kan holde fokus slik at pengene strømmer inn fra prosjekter som er levert på tidsfristen, verken før eller etter. Dere kan jobbe med å få inn flere kontrakter, uten å måtte tenke på oppgradering av teknisk utstyr. Å leie kontorhotell kan være veien til suksess. 

 

Så dette kan da ikke være billig?

 

Prisen kommer an på flere faktorer. Jo lenger man vil leie et kontorhotell, jo bedre vil avtalen kunne bli. Det skaper forutsigbarhet i overskuelig framtid. Prisen kommer også helt an på antall kvadratmeter man vil leie og hvilke tjenester man vil ha med. I forhold til å eie, vil nok ikke bare prisen være lavere, men også sjansen for falitt også være lavere.

Les mer om leie av kontorhotell her...

  

Kontor

 

Ved å ha et eget kontor, er det mange ting som gjør at man enten må ha ekstern hjelp eller plage de ansatte til å stå på tjuefire sju i lang tid. Det skal møbleres, og det skal settes opp nettverk både for intranettet og kommunikasjon nettverket generelt.

 

Det flommer over av uttrykk, og kontorfellesskap kan tas med i denne sammenheng.

 

Et eget kontorfellesskap kan være knyttet til en større bygning med flere yrkesmiljø. Kanskje deler dere kantine og andre fasiliteter. Ofte kan dette være svært trivelig og gi nye impulser. Av og til kan det være irriterende og slitsomt.

 

Men i et kontor kan man innrede det som man vil, og kutte kostnader på fancy og luksuriøse ting. Man får akkurat det man trenger. Slike kontor blir ofte åpne, selv om sjefen kanskje har et avlukket rom. Her vil man holde alle dokumenter pent arkivert i mapper for hver og eneste lille ting. Utgifter må regnes opp mot inntekter også videre. Det er her man har den fulle kontroll.

Les mer om leie av kontor her...

 

Avgifter

 

Man kan ikke vurdere kontorhotell vs. kontor uten å snakke om avgifter. Det ligger selvfølgelig store summer i å leie ut, noe aktørene på markedet vet.

 

Det er mest vanlig å leie lokaler på mye lengre kontrakter enn for kontorhoteller. Vi snakker her om avtaler som strekker seg fra 5-10 år. Utleieren kan skrive av inngående moms. Det kan han ikke nødvendigvis når det gjelder kontorhotell. Her vil ikke leietaker ha de samme rettigheter, og reglene gjelder ikke lenger. 

 

Derfor oppretter heller utleier en pakkeløsning. Dette vil gjøre at utleien igjen blir fradragsberettiget. Man skal holde tunga rett i munnen, spesielt om man tenker å begynne med kontorhotell utleie selv.

 

 

Avgjørelsen

 

Skal bedriften din velge kontorhotell eller vanlig kontor? Det er det store spørsmålet. Det veier fordeler og ulemper med begge løsningene, noe som det gjør med det fleste ting her i livet. Man kan godt si kontorhotell passer for dem som har korte engasjement opptil noen måneder, mens kontor passer for de mer stabile yrkene og arbeidsplassene.

 

Likevel kan det hende at det i mange sammenhenger går an å ha fast kontorplass, men også leie kontorhotell. Det kommer helt an på hvilken bransje man driver. Kanskje trenger eksperter fra flere avdelinger til å samles om å ferdigstille et anbud. Kontrakten er i hundremillionersklassen eller kanskje mer. Da gjelder det å ha utmerkede løsninger for viktige avgjørelser.

 

I dag kan man drive virksomhet på mange måter. Noen jobber hjemmefra og kan skrive av på skatten det de bruker av areal, telefon også videre, mens større bedrifter leier kontorer. Om de velger å skaffe et hypermoderne kontorhotell eller et lokale med alle fasiliteter inn i prisen, kommer an på situasjonen man er i. 

 

Sjekk ut hvor du kan leie kontorer eller kontorhotell i din by!