Leie kontor - Oslo

Noen bedrifter kommer og noen forsvinner. Sånn vil det alltid være. Til tider kan det være vanskelig å starte opp bare fordi man ikke finner en egnet plass for sine medarbeidere. Mange velger å leie kontor fordi dette er enkelt og mer presist i forhold til den arbeidsmengden man har på gitt tidspunkt.

 

Det kan ofte være vanskelig å vite hvordan framtiden vil se ut, og om man bør gå for korttidsleie eller å binde avtalen for flere år. Det er helt klart fordeler og ulemper med begge løsninger. Bedrifter som har en uforutsigbar ordredagbok bør kanskje velge noe helt annet enn de som har en grei skuring på framtiden.

 

Oslo er Norges største by, og dersom man regner med omliggende byområder, så har byen passert en million innbyggere per desember 2018. Samtidig er Oslo ikke veldig stor når det gjelder utstrekning og areal. Det gjør det selvfølgelig knapt på både leiligheter og kontor. 

 

Det er ikke noe nytt at man har begynt å bygge i høyden. Men mange har også begynt å finne lokaler som ligger helt i yttergrensen av Oslo, men som har god infrastruktur med transport og andre fasiliteter. Noen av Oslos største kontor miljø ligger sågar utenfor bygrensene.

 

I denne artikkelen skal vi se på hvordan det står til i Tigerstaden angående kontor til leie. 

 

 

 

Bydelene og leie av kontor

 

Per dags dato er det 15 store bydeler i Oslo. Noen ligger svært sentralt, mens andre ligger mer i utkanten. Hvorvidt din bedrift trenger korte avstander til transport eller restaurant, kan være med på å bestemme hvor kontoret skal ligge. Pris er en annen ting som kan gjøre at man velger kontor utenfor sentrum.

 

Her skal vi først skal vi se på kontorer til leie i de sentrale bydelene.

 

Sentrum

 

Skal man ha kontorer i midten av Oslo, har man hurtig tilknytning til transportårer som tog, buss og fly. Det beste kan være å finne lokaler langs fjorden eller opp gågatene. Det er mange utleiere i dette området, og prisen øker jo mer sentralt og jo bedre fasilitetene er. Ledige kontor for utleie i sentrum kan være i Bjørvikas ”Barcode”-linje hvor House of Business leier ut kontor. Lokaliteten er svært sentrum med utsikt ut over Oslofjorden. Avstand til taxi, tog og buss er svært kort.

 

 

Grünerløkka

 

Grünerløkka ligger idyllisk til langs elva og utgjør et sentralt område av Oslo. Her kan man finne rimelige kontorlokaler til leie. Her satses det på kreativitet og felleskap med fasiliteter som garasje, nettverk, møterom med mer. Har man funnet seg til rette i Grünerløkka har man kommet for å bli.

 

Gamle Oslo

 

Oslos stolthet ruver over denne bydelen, med navn som Kampen, Vålerenga og Valle-Hovin. Her finnes mange kontor for utleie til en god pris. Arealpartner har kontor i flotte lokaler med høy standard. Her kan man både utvikles og ekspandere. Området ligger nært alle fasiliteter og preges av en stoisk ro. 

 

Frogner

 

Frogner inneholder Majorstuen, en av Oslos finere strøk med nydelige bygårder til hvert veikryss. Området består av en blanding av næring og boligmasse, og har en hektisk atmosfære. Det er vanlig å finne små aktører for næringsutvikling i denne bydelen, men man får de beste skussmål fra de fleste. Næringseiendom kan gi gode tips og kontor til leie her. 

 

Sagene

 

Sagene utgjør Oslo indre østkant, og ligger langs Akerselva. Svært populært har området blitt med sin tilbakelente beliggenhet. Her finner man flere naturlunger og grøntareal. Her kan man leie av Myren Eiendom eller Evolve Business Space, blant mange mulige aktører. Sagene er et flott utgangspunkt for å leie kontor i Oslo.

 

St.Hanshaugen

 

Regus leier ut kontorer i St.Hanshaugen og omegn. Bydelen omfatter steder som Valle, Bislett og Fagerborg, og ligger midt mellom Majorstuen og Grünerløkka. Det er kun kort vei til sentrum, og bydelen rommer blant annet høyskole og klassiske bygårder fra tidlig 1800-tallet. Her finner man mange fortauskafeer og restauranter. Leie av kontor fra 25-5000 kvadrat er mulig her. 

 

Vi har nå lokalisert den indre kjernen av Oslo hvor det finnes utallige muligheter for leie av kontor. Disse er bare noen av de aktuelle aktørene men vi anbefaler også noen flere:

 

·    

 

 

Store sentra

 

Det er i de store byene at ideer og miljøer samles i en symbiose av ny teknologi, grunderskap og kunnskapsheving. Oslo er en sånn hovedstad med mye aktivitet. Ofte samles man i kontorfellesskap og næringsbygg. Det finnes en rekke slike områder i Oslo som har et inspirerende og spennende miljø. 

 

Her skal vi se på noen av de mest anerkjente og store sentrene for næringsutvikling. Her finnes også utsøkte kontor til leie både for kort tid og lengre tidsperioder.

 

Fornebu

 

Fornebu ligger i Bærum kommune, men er en av Oslos største senter for utvikling, næring og teknologi. Etter at flyplassen ble lagt ned og flyttet til Gardemoen, har området opplevd en enorm bolig og næringsutbygging. Det er den gamle terminalen som i dag huser en rekke kontorer og selskap. Her finner man bedrifter som Telenor, Equinor, HP og EVRY for å nevne noen. 

Man kan for eksempel leie av Techopolis i dette gigant bygget som pulserer av inspirerende forsker og IT-miljø. Her kan man bli en del av den ypperste eliten innen forskjellige nettverk. Å leie kontor her innebærer tilrettelagt arealutnyttelse, møterom, utsøkt nettilgang og de mest moderne fasiliteter i hektiske omgivelser.

 

Nydalen

 

Nydalen ligger rett nord for Oslo sentrum og er en av de siste årenes mest vellykkede utbygnings-prosjekter. Her holder blant annet TV2 til, men stadig kommer det til nye bedrifter, restauranter også videre. Det jobber omtrent fem ganger så mye folk her enn som bor her. Mange av dem jobber innenfor IT og tele, mens andre er utviklere innenfor media og film. 

 

Skal man starte bedrift i Oslo eller utvide så er Nydalen perfekt. Lokaler i alle størrelser kan kombineres med det beste innen kommunikasjon, transport og IT.

 

Gardemoen

 

Gardemoen ligger landlig til i Akershus kommune. For dem som er avhengig av hurtige forflytninger, er Gardemoen, 5 mil utenfor Oslo en mulighet. Bare 5 minutters gange fra flyplassen kan man leie kontor i Gardemoen Næringspark. Å leie her betyr at man kan nå kontoret på under en time, selv om du bor i Bergen eller Trondheim. Man kan komme seg raskt fra flyplassen eller komme seg inn til Oslo på rundt 30 minutter. 

 

Kontorbygningen leies ofte ut i korte perioder med stor sirkulasjon. Lokalene er mellom 10-300 kvadratmeter store. 

 

Skullerud Park

 

Skullerud er et område i Østensjø, sørøst for sentrum av Oslo. Området nås enkelt med lokaltog og buss. Direktebuss fra flyplassen går også hit. Skullerud Park har god plass til små og mellomstore bedrifter, samt flere store kontor til utleie. Her kan man leie alt fra cellekontor, ”flex-plass” og større kontor til gunstige priser. Områder preges av gründervirksomhet og helseforetak. Dette er en av de mest moderne og nyeste kontor sentra i hovedstaden.

 

Konklusjon

 

Oslo er en travel by med stor virksomhet. Noen ganger passer det best å leie kontor for en kortere periode, mens andre ganger må man finne lokaler som kan bli bedriftens hovedbase for en lengre tid. 

 

Alle bedrifter har sine egne behov, noe som viser seg på antall ansatte, vekst og type kontor. Noen liker å arbeide i et åpent og pulserende miljø, der idéer og kontakter deles fritt, mens andre vil ha et kontor der de kan jobbe effektivt med de problemstillingene de håndterer best.

 

Men man må også ta hensyn til beliggenhet, infrastruktur og pris.

 

Har din bedrift behov for kontor i Oslo i dag, er mulighetene gode for alle typer av lokale. 

Les mer og kontakt oss om å leie kontor i Oslo her